MiniAnne

Idag fick vi göra en fet cool sak. Vi fick göra en HLR utbildning. De var inte en så lång utbildning de tog bara cirka 40 minuter. Vi fick lära oss hur vi ska göra om en persons hjärta har stoppat, alltså om en person håller på dö.
Vi fick som ni ser på bilden en sådan här docka. Vi skulle trycka på bröstkorgen och då klickade de till om man hade tryck tillräckligt hårt. De klickande ljudet betydde att man hade tryck tillräckligt hårt. Vi skulle trycka regelbundet och ganska snabbt. Sen var vi tvungna att utföra mun mot mun metoden på dockan. Efter det skulle vi sätta samman de två momenten. De var jobbigare än vad man trodde. Vi fick utföra det i 2 min och man var trött i händerna efter det. Jag trodde att de skulle vara enkelt, men man måste trycka på bröstkorgen regelbundet och ganska snabbt.
Så om någons hjärta slutar slå, så är det bara och kalla på mig ;)


Algebra

Vi har ett matte prov imorgon. De är nog vårt sista prov i hela nian och jag har knappt pluggat något. För det känns som om jag kan det. Men jag borde titta igenom det en gång till. Jag ska titta igenom det en gång till och sen ska jag skriva om en rolig sak som hände i skolan idag :P

Studenten

Fick precis reda på av mammi att vi ska typ fira min granne som tar studenten. Vi hade blivit bjudna på en sådan till mammi och pappi kompisar i Uppsala. Men de visar sig nu att vi inte ska gå på den. Pappa är tydligen på Öland då och mamma kunde inte gå så tidigt från jobbet. Så den skippar vi typ och istället går på min grannes, mamma känner typ dem jättebra.
De är nu på fredag och jag kan bara säga att jag är avundsjuk. Jag vill också gå ut skolan så tidigt. Eller de är ju bara tre skoldagar som vi går extra än dem, men ändå!
Nu är frågan vad jag ska ha på mig, måste komma på något ganska snabbt :S



Hemma från Espana!!!

Hej hej nu är jag tillbaka igen. Vi kom hem från Spanien på fredags morgon klockan halv 5. Jag var alltså hemma i mitt hus då. Vårt flyg blev jätte försenat. De skulle ha gått klockan 19:25 men istället så lyfte vi cirka klockan 22:00. Så de var inte alls roligt. Sen på Skavsta flygplats var vi ju tvungna att ta en flygbuss från Skavsta till Cityterminalen. Den tog ungefär 1 timme och 20 minuter. På cityterminalen hämtade några föräldrar oss. Jag lyckades typ sova 1 timme på flyget och på hela buss färden. De mest irriterande med våran försening var att vi kom till flygplatsen redan klockan 16:00. Linn (vår lärare) tyckte de vore bra om vi var där tidigt och vi hade inte så mycket annat att göra, så vi åkte till flygplatsen tidigare.
Jag hade aldrig trott att de skulle vara ljust ute klockan halv 4 men de var de. Det kändes som om klockan var typ 6 på kvällen.
När jag kom hem gick jag och la mig på direkten. Jag somnade också jätte snabbt, jag bara la mig ner och sen 1 sekund senare sov jag. Jag vaknade av att min pappa damsög på nedervåningen. Klockan var då kvart i 3. De var kanske lika bra att vakna då. Jag var förvånad över att han inte hade väckt mig. Han brukar alltid väcka mig om jag sover över 1. Men jag kände mig inte utvilad då. Hela den dagen mådde jag ändå dåligt. Jag har drabbats av en ordentlig förkylning. Min hals gör ont och näsan rinner, helt matt och svag huvudvärk. Jag hade fortfarande lok för öronen igår, vilket var konstigt. De släppte under denna natt, tack och lov. Idag mår jag inte så bättre. Jag nyser också mycket. Min pappa tror det beror på att jag har fått i mig något virus/bakterie på planet. Och jag som hade tänkt att börja träna när jag kom hem. Vi ska ju springa vårrusset på tisdag. De måste jag verkligen bli bättre till. Ska stoppa i mig massor av vitaminer, bara vila och bli frisk.
Nu ska jag gå ner och lägga mig och titta på någon serie eller försöka somna. Berättar mer om hur de var i Spanien senare. Lovar då att lägga upp bilder :)

Gossip girl galna

Jag måste bara dela med mig av denna underbara länk som jag fick av jennie. Man kan se alla gossip girl avsnitt. Så för alla er som älskar gossip girl är den här sidan toppen.

http://tv.blinkx.com/show/gossip-girl/jU9yKOll7dZhMcXE


:)

Idag har jag gjort mycket. Jag har gjort det ena och det andra. Jag sov först ganska länge och bara tog det lugnt på morgonen. Sen drog jag ut och sprang 5 km och det var ett misstag. De var jätte varmt och jag höll på att dö. Jag hade inte heller druckit så mycket och det var jätte jobbigt. Så de ska jag inte göra igen. Efter det blev det dusch och sen solade jag. Jag tänkte att de vore smart att få lite färg på sig, men jag misslyckades. Jag har också packat mycket idag. Det har bara gått så jäklar segt. Jag har faktiskt inte packat klart helt. För jag får inte igen min väska, så mamma ska hjälpa mig med det imorgon. Sen måste jag också väga den. Jag har faktiskt mycket kvar och jag borde ordna det. Problemet är att jag orkar inte. De får bli imorgon istället.
Jag åkte också till Sollentuna centrum för att köpa ett par jeans shorts som jag har spanat på länge. Hinner inte lägga upp en bild eftersom att min kamera måste ladda tills imorgon. Lägger upp en bild senare. Mamma skulle ju bort så jag var tvungen att åka kommunalt vilket var jobbigt. Jag hämtade också min kamera som hade kommit till ICA posten. Den är jätte snygg och man kan zooma 8x vilket många kameror inte har :)


Imorgon åker ju vi till Spanien imorgon och man måste få mycket gjort till dess. Flyget går typ 4 i Skavsta :( De var typ de billigaste alternativet så det fick bli det. Vi ska också åka en flygbuss dit och det tar väl en timme. Skulle hellre velat åka bil men ingen av föräldrarna ville köra. Jag är i alla fall jätte taggad inför resan och allt kommer att bli så jäklar kul. Jag ska också försöka få lite färg ;)

Nu drar vi snart

Nu är allt klart om jag inte har glömt något.
Egentligen skulle jag ut och springa med Jennie och Alicia idag, men båda hoppade av av olika anledningar. Så jag ska nu gå ut och springa. Vi får se om jag orkar att springa 5 km, annars får det bli den korta rundan på 3 km. Fördelen med att det är vår/sommar är att man kan ju springa senare på kvällen. De är ju typ ljust jätte länge. Nackdelen är att det är fullt med mygg tror jag det är i skogen. Jättejobbigt när man springer för man får dem alltid i ögonen eller i munnen.

Förresten hände en jätte tråkig sak på praon idag. En patient dog. Jag hade varit där hos henne och sköt om henne tidigare i veckan. Man märkte redan då att hon var jätte smal och åt knappt och bara låg i sängen. Hon gick i alla fall bort inatt.....

snabbt inlägg

Nu håller jag på att packa. Vi ska träffas imorgon kl halv 4 på skolan och ge vår lärare våra necessärer och handdukar. Så just nu håller jag på och springer och letar rätt på allt :P

190509

Idag var en bra dag på min prao. Alla är verkligen jätte trevliga och glad, de har också en så bra stämning där. Kom faktiskt på mig själv med att inte vilja gå hem. De var så roligt och många patienter kommer ihåg mig och jag har lärt känna många. Jag känner nu att jag vill bli något inom sjukvård typ läkare.
Efter min prao åkte jag diket hem. Alicia var tvungen att åka in till hovrätten i gamla stan. De skulle typ hållas något möte där eller så. Det är ju inte så roligt att gå i butiker själv, så jag bestämde mig för att åka hem. Sk istället åka en sväng till stinsen eller kista med mammi för att köpa en resväska till mig inför Spanien. Vi ska nämligen bara flyga med handbagage och dem får bara vara vissa längder. En sådan väska har vi inte hemma, så det blir ut och köpa en.

Så skönt

Kom precis hem från springningen. Man kan säga att vi sprang lite konstigt. Vi stannade typ halvvägs och körde intervall träning. Så jag tror vi sprang lite mer än 5 km men så gick vi också en bit. Men gud vad skönt det känns nu efter. Jag förstår verkligen nu varför jag gillar att springa. Känslan efter är otrolig! Jag behöver bara någon som pushar mig och de gör mina vänner så bra. Ska verkligen komma igång med träningen nu har jag bestämt mig för. Vi ska ju springa vårruset den 1 juni och det är ju jätte snart. Så jag träna min kondition tills dess. Vi bestämde att vi ska springa på torsdag igen.
De är ju sen så mycket roligare att springa med någon. Man kan ju prata medan och de blir inte så ensamt. Anledningen till att jag inte har tränat på ett tag är nog för att de har varit så mycket läxor. Man hinner inte då och sen är man trött efter. Sen vill man ju också vara med kompisar och bara ha roligt.
Nu ska jag gå ner och äta köttfärssås och spagetti. Sen blir det Uggly Betty och DH.
SEE YOU :D

Finally

Har precis kommit hem från Sollentuna. Efter våran proa så drog alicia och jag till subway och åt en macka. Vi valde en ganska konstig mix men den blev ändå god :)
Alicia och jag har typ delat på allt känns det som. Vi delade på maten igår och idag. Vi tänkte ekonomiskt och sen var ingen så jätte hungrig heller och portionerna är ju jätte stora. Det blev också shopping idag. Jag köpte en jätte söt handväska från Charmant. Ska lägga upp en bild på den. Jag var också på jakt efter ett par jeansshorts men hittade tyvärr inga :( Måste verkligen ha ett par innan jag drar till Spanien!

Nu ska jag dra ut och springa med Alicia och Jennie. De ska typ komma till mig nu och sen blir det en runda på 5 km. Jag har inte tränat på en månad och jag är orolig för hur det ska gå. Sen är det också så varmt ute och de gör det ju bara ännu jobbigare :S

Här är min söta väska. Kanske inte världen bästa bild men den får duga.



prao

Första prao dagen klar. Allt gick väldigt bra och alla var typ jätteglad över att jag var där. Fick göra många blandade saker. Fick också sjukhus kläder att ta på mig. Ska knäppa en bild och sen lägger jag upp den. Dock var jag nära på att svimma. Kände mådde dåligt och sen plötsligt blev allt tyst och hörde nästan inget. Sen svartnade de jätte mycket för ögonen. Åå jätte obehagligt känsla, tur var hittade en bänk och typ andades djupt. Sen blev de bättre. Sen stannade Alicia och jag kvar och shoppade i Sollentuna.

Home

Nu är jag hemma igen. Alltid skönt att komma hem som uttrycket "Borta bra men hemma bäst"
Men bussen blev väldigt försenad. Vi fastnade i köer och vi kom en timme försent hem. Inte så roligt men ja man kan ju inte göra så mycket åt det "/
Imorgon blir det prao. Alicia ska ju också jobba i Sollentuna som mig och vi jobbar typ exakt samma tider. Jag har alltid tyckt det har varit roligt att prao. Man slipper läxor och allt sådant och man får göra något annat än att sitta i en skolbänk hela dagen lång. De sa på min prao att jag skulle få typ kläder jag skulle ha på mig ? Vad de nu innebär. Men de är ju typ ett sjukhus så..... Vi får se imorgon.
Börjar 9 så jag får gå upp tidigare än vad jag skulle egentligen gjort. Skulle ju börjat 10 om gick i skolan. Nu ska jag läsa vr :P

heelllooo

God morgon :) Har precis vaknat här på Öland. Inte så bra väder här, regnet öser ner. Så perfekta dagen för shopping :P mamma och jag ska dra till Ikea och köpa lite saker till huset. Blir också lite shopping på mode, ett shopping centrum där. Nu ska jag göra mig i ordning :P

På bussen

Hej! Nu sitter jag på bussen mot Öland. Är snart i Norrköping. Bussen är helt full och de tog tydligen in en extra buss också. Så jag har räknat ut att det kommer att vara jätte lång kö till resturangen :( Vi ska faktiskt stanna och äta om 1 timme. Så det blir en jätte tidig middag. Här på bussen, händer de inget roligt. Jag har typ bara suttit och lyssnat på musik och läst min tidning och min bok. Jag lämnade ju också min prao lapp där jag ska praoa. Och det verkade jättebra där och min handledare var jätte glad och snäll :P Nu ska jag återgå till mitt roliga liv på bussen ;)

This or that

Pluggandet av so går segt och min hjärna är alldeles trött. Så nu ska jag gå ner och göra lite mat. Måste ju göra själv som att resten av familjen är på Öland. Frågan är bara vad jag ska göra. Brukar alltid bli något enkelt som makaroner och köttbullar. Men de känns så tråkigt och äckligt att äta. Funderar på att göra något mer komplicerat. Nackdelen är bara att vi inte har så mycket mat hemma "/
Gud vilka problem jag har va ;)

Hate it

Vår elevens val lärare var typ sjuk så vi fick komp på denna lektion :)
Bara bra det för jag måste plugga! Pluggade lite igår men blev mest en lugn dag förutom att mamma tvingade mig att hjälpa henne städa hela huset.
Har ett svenska prov imorgon som jag ej har tittat på. Och ett so prov på andra världskriget. Ganska intressant men jag måste typ få bra på det här annars kommer min lärare att sänka mig :(

En positiv sak är ju att vi går bara 2 dagar till i skolan sen har vi prao och Kristihimmel. Men under kristihimmel ska jag till Öland. Min pappa åkte igår och min brorsa och mamma åker imorgon. Sen åker jag på onsdag kl 2. Så jag måste ta ledig lite från skolan för att hinna med bussen. Tydligen ska en familj från Spånga hälsa på oss och typ kanske sova där någon natt :P
Gissar på att vi kommer hem på söndagen någon gång.

Lööördaaag

Igår hade vi typ en lugn kväll, så vi såg på film hemma hos mig. Vi såg nog den tråkigaste film jag någonsin sätt. Alla var arga eller deprimerade. Alla tyckte typ den lät bra och så men var jättekonstig :S
Sen blev det istället desperate housewives :)
Idag blir det stan med lite folk. Så Jennie ska hämta upp mig tio i 12, vilket jag ser är ganska snart. Eller om en timme men jag sitter fortfarande i pyamas ;)
Ska försöka hitta en avslutnings klänning men det känns redan som om alla klänningar är upptagna. En annan sak är ju också så att när man vill hitta något, så hittar man inget!!

Stinsen

Idag hade vi uppvisning med våra band på skolan. Det gick inte så bra för vår grupp. Vi fick typ spela om det ett flertal gånger för att vi inte kunde spela rätt. Men jag tyckte i alla fall att det var roligt att spela el gitarr. Kankse kommer bilder och videos från det senare.
Efter skolan drog jag, tess och jennie till Stinsen. Blev lite shopping och waynes :D
Ikväll blir det säkert något roligt som häner ;)

Scary

Skolan var lång idag och vi hade NP i no i 2,5 timme. De gick sådär, kändes ganska bra för jag trodde att de skulle gå värre. Jag är i alla fall jätteglad att det är över nu. De ingick två delar, en med 16 frågor och den andra delen var ett experiment som man skulle planera. Men vi ska faktiskt utföra det själva nästa måndag. Man skulle typ gissa vad som gjorde så att koldioxid bildades.
Men nu orkar jag inte höra mer no :S
Borde göra lite engelska nu, för att jag får de klart. För sen kanske jag ska dra till Stinsen med mamma ;)
Ska se om jag hinner baka sen också :P

Jag hjärta serier

Idag går det jättemånga bra serier så man sitter ju typ framför tv i 3 timmar :S
Imorgon är det också jättemånga bra serier. Men idag är det ju 90210, the secrate life of the american teenages, melrose place och top model 11. Så nu ska jag plugga i 25 minuter och sen springer jag till tv ;)

I don´t care

Gud vad pluggandet går segt. Jag gör typ ingenting för jag blir distraherad hela tiden och kommer på mig själv med att göra andra saker istället för att plugga. Men har verkligen ingen lust att plugga det är så tråkigt.......

Titta igenom lite bilder och hittade en bild från jätte länge sedan på mig, jennie, hedvig och alicia. De är skolavslutning och jag tror vi går i 5:an :D


Rubrik


Jättebra låt!!!!

Plugg

Idag blev det en kort dag. Började kl 10 och slutade klockan halv 2 :) Hade bara 2 lektioner alltså och på dem lektionerna gjorde vi inget ansträngande.
När vi hade svenska räknade tess och jag ut att vi bara har 15 skoldagar kvar!!! Vi går nu 7dagar nu och sen är det kristehimel, prao och sen Spanien och sen går vi 8 dagar och sen slutar vi :O
Just nu vill jag bara stoppa tiden för jag vill inte gå ut 9:an. Känns läskigt.
Sen har vi också jättemycket läxor och jag måste också baka till imorgon :( Men jag ska försöka att övertala Harald att göra det :p

Måste nu göra
-Spanska
-Kemi
-Fixa prao
-Öva piano & gitarr

RSS 2.0